ACTIVITATS

L’HIVERN A LA VALL D’OSSAU

ESQUÍ

Els apartaments Maison la Douane es troben en una ubicació perfecta per realitzar tota classe d’esports d’hivern. Es troben situats 10 km de l’Estació d’Esquí d’Artouste, a 17 km de l’Estació d’Esquí Gourette i a 30 km de Formigal.

Artouste (a 10 km de Maison la Douane) a 25 km de les pistes. Forfait econòmic i poca afluència de gent. Solament compten amb dues pistes verdes per la qual cosa es recomana als esquiadors una mica experimentats. Més informació a:

https://www.altiservice.com/es/artouste

Gourette (a 17 km de Maison la Douane) a 30 km de les pistes. Escola d’esquí. Esquí per a tots els nivells. Cal deixar el cotxe al pàrquing de Ley i pujar amb tot l’equip amb el telecabina (gratuït). Comença el servei a les 8:45 del matí. A l’estació s’hi troben tot tipus de serveis: lloguer de material, restaurants. El forfait es pot recarregar mitjançant la seva aplicació mòbil.

http://www.n-py.com/es/gourette

RAQUETES DE NEU

A més de l’esquí, al Parc Nacional dels Pirineus hi ha diferents rutes de raquetes de neu. L’Oficina de Turisme de la Vall d’Ossau offers excursions guiades per Gaudi d’aquest esport amb total seguretat i tranquil·litat.

http://www.ossau-pyrenees.com/fr/article/32/raquettes#.W44ixM4zbIU

ARTOUSTE  GOURETTE


RESTA DE L’ANY

PER A TOTA LA FAMÍLIA

Mereixen una visita els llogarets que poblen la Vall d’Ossau, visitar la Cascada Valentin, passejar pel llac de Bious-Artigues, aribar fins les Gorges Bitet, una caminada en família a l’espai per Castet o viatjar amb el trein d’Artouste, que és el tren turístic més alt d’Europa. Després d’un dia de turisme es poden relaxar en els balnearid’Eaux-Chaudes o Eaux-Bonnes.

Petit tren Artouste. Imprescindible si viatja amb nens. En alta temporada és necessari comprar les entrades amb antelació, a taquilla o per internet, a:

https://www.altiservice.com/es/excursion/pequeno-tren-artouste/trenes/excursion-completa

Espai natural del llac Castet. (A 17 km dels Maison la Douane)

https://www.valleedossau-tourisme.com/activites-loisirs/visites-et-decouvertes/espace-naturel-du-lac-de-castet/

Pujar i passejar pels cols d’Aubisque i Marie Blanche o delectar fent senderisme pels rius i camins que discorren al costat de la carretera D-934.

PER A ESPORTISTES

La vall d’Ossau constitueix el punt de partida de nombroses rutes de senderisme per a tots els nivells. Algunes arriben fins a bonics llacs d’alta munyanya. Els ciclistes de muntanya trobarán unes vint rutes senyalitzades també per a tots els nivells. I els ciclistes carretera tindran la oportunitat d’escalar el coll Pourtalet o el coll d’Aubisque  gaudint de bells paisatges del Pirineu Francès. Els amants del barranquisme, el caiac o també trobaran el seu lloc a la Vall d’Ossau.

LA NOSTRA SELECCIÓ DE RUTES DE SENDERISME

La nostra selecció de rutes de senderisme inclou 5 boniques excursions que tenen el punt de partida prop de de la carretera D-934 entre Maison la Douane i el coll de Pourtalet. L’Oficina d’Informació Turística Laruns ha editat, per la seva banda, una recull de caminades al llarg i ample de tot un vall d’Ossau englobant totes les categories de dificultat. Moltes d’elles estan són vàlides per a famílies.  Més informació a:

https://www.valleedossau-tourisme.com/randonnees/pedestre/circuits-a-la-journee/

1. TOUR DES LACS D’AYOUS. Des de Bious Artigues (a 13 Km de Maison la Douane):

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/lagos-dayous-circular-desde-bious-artigues-2017-08-26-19911644

2. VOLTA AL PIC DU MIDI D’OSSAU. Desde Bious Artigues 17 Km – Desnivell de  817m:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/lagos-dayous-circular-desde-bious-artigues-2017-08-26-19911644

3. LAC D’ISABE. Des Gorges du Bitet (5.6 km de Maison la Douane)

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/lac-d-isabe-parque-nacional-de-los-pirineos-7141711

4. LAC D’ER. Des de Gabas (a 9 km de Maison la Douane)

https://www.valleedossau-tourisme.com/wp-content/uploads/2017/07/32.-Le-lac-dEr.pdf

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/lac-der-27053629

5. MONTAGNON D’ISEYE. Des de Goust (a 3 Km de la Maison la Douane)

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/montagnon-de-iseye-2-173-m-mardas-2-188-m-pic-lescala-2-076-my-pic-montaut-2- 016-m-from-Goust-10.368.864

CICLISME DE MUNTANYA

Queda prohibida la pràctica del ciclisme de muntanya al cor del Parc Nacional. No obstant això, l’oficina d’informació turística ha editat 18 circuits per a tots els nivells. Al següent enllaç trobaran les descripcions, els mapes i els tracks de cada ruta.

https://www.valleedossau-tourisme.com/randonnees/cyclo-vtt/boucles-vtt/

A Laruns hi ha un establiment on lloguen de bicicletes de muntanya elèctriques:

http://sfontorbe.free.fr/page_RandoHO.html

 

TREN ARTOUSTE    LACS     Lac montagnon


Més informació: www.eauxchaudes.com

Facebook
Instagram